DIARI
LLIBRES
FOTO NATURA POÈTICA
FOTOGRAFIA
POESIA RECITADA
VÍDEOS
PROSA
POESIA
LLISTAT DE FLORA
ANIMALONS
BIOGRAFIA
ENLLAÇOS
LLIBRE DE VISITES
CONTACTAR
 
BIOGRAFIA DE NARCÍS MUNSÓ I PRATS

Neixo a Maçanet de la Selva l’1 de desembre de 1.938, a finals de la guerra civil espanyola.

Engendrat aprofitant un permís del meu pare a causa d’una infecció als ulls. Gestat i parit en plena campanya, he mamat els horrors, les pors i els valors propis d’una guerra fratricida i he patit les seqüeles d’una postguerra que ha durat massa.

En el si d’una família pagesa, humil, honrada i treballadora vaig creixent llarg , prim, malaltís, poruc i tímid.

Passo la infantesa en quasi constant contacte amb la natura. Vaig a abastar nius, a parar ballestes, a pescar granotes amb la fitora, a pescar peixos a la riera amb una cistella o anguiles amb un botiró ...

Als onze anys a casa, tot i la precarietat en que vivíem, decideixen que estudiï el batxillerat per fer carrera. Això els representa per a pares i germans un sacrifici que mai podré agrair prou.

Estudio el batxillerat superior i el primer curs de magisteri des de Maçanet ,com a lliure, amb el mestre del poble, el senyor Serra, una altra persona que ha influït molt positivament en al meva formació.

Acabo magisteri a Girona i exerceixo com a mestre un any a Anglès, un a Figueres, tres a Vilanant i trenta un a Blanes , al Col·legi Joaquim Ruyra.

Als seixanta anys agafo la jubilació anticipada i puc dedicar-me plenament a tres de les meves grans aficions: La fotografia, la natura i la literatura. L’altra afició, jo diria passió, ha estat la docència.

La meva afició a la natura segurament vindrà de les meves vivències infantils.

L’afició a la fotografia em ve de molt jove i es va accentuar en arribar a Blanes i entrar tot seguit a l’Agrupació Fotogràfica d’aquesta població, en la que hi porto més de trenta anys i de la qual m’honro d’haver-ne estat president des del 86 al 98 i d’haver iniciat els cursets de fotografia que s’han vingut fent any rera any i que han anat aportant saba nova a una Agrupació que als anys 80 s’estava morint i que ara sortosament gaudeix de molt bona salut.

Els tres premis fotogràfics que m’han fet més il·lusió d’aconseguir han estat el Premi d’Honor en el concurs estatal de Malgrat de l’any 96; el ser campió en la modalitat de color a la Lliga Gironina de l’any 2.000 i el tercer premi en el nostre concurs estatal Trofeu Quillat de l’any 2.001.

La meva afició a la poesia ha començat com un joc o entreteniment i les he fet per celebrar noces d’or de familiars o amics o en les jubilacions de companys. Després m’ho he agafat una mica més seriosament, però, sempre des de la humilitat i coneixent les meves carències . Perdoneu si no us agraden.

La col·lecció foto – natura – poètica del meu web la tinc en fotos 20 X 30 cm i emmarcada sobre cartolina 40 X 50.

Una selecció d’aquestes fotos l’he exposada a Maçanet, Blanes, Tordera, Sant Hilari, Girona, durant la setmana de les flors, i Perpinyà. Aquí hi he presentat dues col·leccions: Foto-natura-poètica a la Maison de Retraite au Molin à Vent, conjuntament amb altres companys de la Foto-lliga gironina i a Sante Colombe de la Commanderie, a la Mairie, una col·lecció sobre el tema COLORS. Ambdues col·leccions durant la primera quinzena de setembre en ocasió de l’Imag’n’off.

A Tordera i a Sant Hilari mentre va durar l’exposició es van fer visites comentades per als nens de les escoles d’aquestes poblacions.

Aquestes fotos també les tinc en diapositiva i n’he fet projeccions amb xerrada inclosa per a les llars de jubilats de Maçanet, Tordera i Sant Hilari; així com per a l’Escola Sant Josep de Girona.

Aquestes activitats estan obertes a totes aquelles entitats a les quals puguin interessar. Només m’heu d’enviar un e-mail sol·licitant-les.

Gràcies per la vostra visita.

 
© 2004 - Narcís Munsó i Prats (tots els drets reservats) :::::: Disseny web ATMultimedia.com